Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ειρήνη



Πατριάρχης Αντιοχείας: Προσευχή για ειρήνη – Αυτοψία της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής στις πληγείσες περιοχές

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης κάνει έκκληση για προσευχή για ειρήνη και ηρεμία εν μέσω των δοκιμασιών που περνάει ο λαός στη Συρία και την Τουρκία. Αυτοψία έκανε στις πληγείσες περιοχές η Ανώτατη Επιτροπή Αρωγής του Πατριαρχείου.



Ο Γέροντας Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης για την ειρήνη, την προσευχή, τη μετάνοια και τη σταυραναστάσιμη πορεία ζωής

Γέροντας Ελισαίος Συμωνοπετρίτης: Ο Χριστός ήρθε να φέρει την ειρήνη στην καρδιά του κάθε ανθρώπου και αυτή να πολλαπλασιαστεί μέσα σε αυτή – Στην εποχή μας υπάρχει μεγάλη έλλειψη αγωγής και παιδείας



Κάλεσμα Προκαθημένων για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία

Εκκλήσεις για προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία έκαναν σήμερα -αφού έμαθαν τις εξελίξεις για τη ρωσική εισβολή- οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Γεώργιας και Ρουμανίας, Ηλίας και Δανιήλ αντίστοιχα.



Στο Παρίσι στις 12 και 13 Νοεμβρίου ο Κ. Μητσοτάκης

Στο Παρίσι αναμένεται να μεταβεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει τόσο στις εκδηλώσεις του Φόρουμ για την Ειρήνη, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Grande Halle de La Villette, όσο και στις εργασίες της 40ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της Unesco.



Σκόπια: Πρωτοβουλία για υποψηφιότητα Τσίπρα – Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει αύριο, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.



Μέρκελ στο φόρουμ του Παρισιού: Η ειρήνη απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι το «ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη», που γεννήθηκε μετά το 1945, απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού.