Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ολιγόλεπτη συνομιλία Πούτιν -Γέροντα Εφραίμ στο πρωτάτο


Ο Ρώσος ηγέτης δεν άφησε τον Γέροντα να αποχωρήσει αλλά φώναξε τον μεταφραστή για να τον βοηθήσει να πάρει την ευχή του.
 
 

Έλαμψε το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη όταν στο πρωτάτο όπου του έγινε υποδοχή, το βλέμμα του έπεσε στον σεβαστό Γέροντα Εφραίμ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ καθόταν με τους υπόλοιπους ηγούμενους εκπροσώπους των Ιερών Μονών οι οποίοι σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να είναι στην υποδοχή του Ρώσου πρόεδρου.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ευλαβείται ιδιαιτέρως τον Γέροντα Εφραίμ και τον γνωρίζει από το παρελθόν, έχοντας τον συναντήσει και στο Άγιο Όρος και στην Ρωσία όταν μετέφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας για ευλογία του λαού του.
 
Έχει μάλιστα ζητήσει από τον ίδιο να προσεύχεται για την οικογένειά του και την χώρα του, ενώ γνωρίζει για την πνευματική στήριξη που παρέχει σε χιλιάδες προσκυνητές και από τη Ρωσία που τον επισκέπτονται στο Άγιο Όρος.
 
Όταν λοιπόν ο Ρώσος ηγέτης είδε τον Γέροντα να κάθεται, αμέσως το βλέμμα του καρφώθηκε πάνω του, και μετά την  χειραψία που δέχθηκε από τον ίδιο, δεν τον άφησε να απομακρυνθεί  αλλά κάλεσε τον διερμηνέα του ώστε να μπορέσει να του μιλήσει.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσκυψε το κεφάλι ταπεινά στον Γέροντα Εφραίμ και συνομίλησε για λίγο μαζί του, βλέποντας κανείς στις εικόνες που παραθέτουμε την ευλάβεια ενός ηγέτη, μπροστά σε έναν πνευματικό πατέρα.
 
Αμέσως μετά ο υπουργός εξωτερικών περιχαρής που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναπαύθηκε με την συνάντησή του και την συνομιλία του με τον Γέροντα Εφραίμ συνομίλησε κι εκείνος με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου που θεωρείται  ένας από τους πλέον φωτισμένους Γέροντες του Αγίου Όρους .  
 
Εδω ο Βλαντιμίρ καλεί τον Γεροντα Εφραιμ κοντα του
 
 
Συνομιλεί με τον Γέροντα Εφραίμ
 
Χαμογελάει ικανοποιημένος ενω συνεχίζει την συζήτηση με τη βοήθεια του διερμηνέα του
Μιλάει αμέσως στον προέδρο της Δημοκρατίας για την ευλάβειά του στο πρόσωπο του Γέροντα