Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι οδηγοί επιστρέφουν στην Αττική Οδό - Αύξηση 6% στην κίνηση



Τα... πάνω της παίρνει η Αττική Οδός, με τις ημερήσιες διελεύσεις να φτάνουν έως και τις 260.000 και το μέσο όρο της κυκλοφορίας να υπολογίζεται σε 210.000 οχήματα.

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου Ελλάκτωρ αναφέρεται ότι η αύξηση της κίνησης ανήλθε σε 6%, ποσοστό που δείχνει να αφήνει πίσω το κακό παρελθόν της περιόδου τωνcapital controls που ο αστικός αυτοκινητόδρομος γνώρισε την μεγαλύτερη πτώση που προσέγγισε το -15%. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 και μετά που η Αττική Οδός δείχνει σημάδια ικανοποιητικής ανάκαμψης, καθώς είχε προηγηθεί κατάρρευση της κίνησης που επιδεινώθηκε στα χρόνια της κρίσης, με αποκορύφωμα το 2014 όπου η κυκλοφορία έπεσε κάτω από τις 200.000 διελεύσεις. Οι διελεύσεις εμφανίζουν χαμηλότερη δυναμική τα Σαββατοκύριακα, καθώς τις μέρες αυτές η κυκλοφορία υποχωρεί και διαμορφώνεται περίπου στις 150.000.

Στην άνοδο της κυκλοφορίας φαίνεται να συντελούν δύο κυρίως παράγοντες: οι χαμηλές τιμές των καυσίμων που διήρκησαν μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο και ξαναέβαλαν της μηχανές μπροστά αλλά και το ξεχαρβάλωμα των αστικών συγκοινωνιών που δημιουργεί μη αξιόπιστες υπηρεσίες. Αχίλλειος πτέρνα του αυτοκινητοδρόμου εξακολουθεί να αποτελεί η απουσία χρήσης πιστωτικής κάρτας στα διόδια. Το θέμα φαίνεται ότι θα επιλυθεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κάνει υποχρεωτική τη χρήση POS και θα επιτρέψει την έκδοση μίας απόδειξης, χωρίς να προκαλεί καθυστερήσεις, που θα δημιουργούσαν ουρές στα διόδια.