Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με 500 τόνους σκουπιδιών



Πεντακόσιοι τόνοι απορριμμάτων έχουν ήδη συσσωρευτεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της τριήμερης αποχής, που ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή έως και σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.

Το πρωί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γενική συνέλευση όπου ελήφθη η απόφαση για λήξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης και αποχή από την καθαριότητα μόνο τις Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου διαμαρτύρονται για τη μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τη μη καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων (Κυριακές) και την έλλειψη προσωπικού.

Μετά την απόφαση των εργαζομένων να επιστρέψουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην αποκομιδή ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), εξέφρασε την εκτίμηση πως η εικόνα στην πόλη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.