Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

O Θεοδωράκης δίνει τρεις επείγουσες λύσεις για το προσφυγικό στη Λέσβο



Ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου στη Λέσβο με εξειδικευμένο προσωπικό προτείνει, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο Facebook με τις τρεις επείγουσες λύσεις για το προσφυγικό.  

Αναλυτικά στην ανάρτησή του επισημαίνει:

8.640 μετανάστες και πρόσφυγες είχε σήμερα το πρωί η Λέσβος. Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυες γυναίκες, κακοποιημένοι άνθρωποι. Δεν θα σας πω για τα προβλήματα που γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα στη Μόρια - κανάλια από όλο τον κόσμο συνωστίζονται ξανά στο νησί και πρέπει όλοι να είμαστε μετρημένοι για να μην δυσφημίζεται ο τόπο μας. Θα επισημάνω μόνο ΤΡΕΙΣ επείγουσες λύσεις που θα βοηθούσαν και αυτούς που καταφεύγουν στη χώρα μας και τους πολίτες της Λέσβου.

- Να εκταμιευθούν ΤΩΡΑ τα ευρωπαϊκά χρήματα που έχουν εγκριθεί από τον Σεπτέμβριο για το αποχετευτικό της Μόριας. Η υπάρχουσα υποδομή είναι για 800 άτομα και τώρα μένουν εκεί 6.499! Κάθε μήνα δίνουμε 30.000 ευρώ στα βυτιοφόρα αλλά τα λύματα κυλούν πια σε όλους τους κοντινούς δρόμους.

- Να συνδεθεί ΤΩΡΑ το Καρά Τεπέ - ο πρότυπος καταυλισμός του Δήμου - στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ και να πάψουμε να σπαταλάμε κάθε μήνα για πετρέλαιο 110.000 ευρώ για μια 8ωρη λειτουργία των γεννητριών. Για τη ρύπανση που προκαλεί η καύση τόσου πετρελαίου, ας μην το συζητήσουμε…

- Ενίσχυση ΤΩΡΑ της υπηρεσίας ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό - και εδώ τα λεφτά τα δίνει η Ε.Ε. - για επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας (ασύλου), ώστε οι μετανάστες είτε να φεύγουν για τα ηπειρωτικά - αποσυμφορίζοντας τα νησιά - είτε να ακολουθείται η διαδικασία επανεισδοχής τους στην Τουρκία όπως ορίζει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.

Μπορεί ο κ.Τσίπρας να δώσει εντολή για άμεση υλοποίηση των τριών αυτών μέτρων ή οι υπουργοί του - αγκαλιά με την γραφειοκρατία - θα συνεχίσουν το μπλα μπλα των υποσχέσεων που έχει φτάσει στα όριά τους τους νησιώτες μας;