Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

προσφυγικό



Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Πρωθυπουργού για το προσφυγικό με Μέρκελ, Μακρόν και Σαρλ Μισέλ

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες για το προσφυγικό με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Μητσοτάκης: Θα ζητήσω περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ για το προσφυγικό

Περιμένει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναμόρφωση του συστήματος ασύλου τόνισε ο  πρωθυπουργός  στο δεύτερο μέρος της συνομιλίας του με τον ιστότοπο Politico, που δημοσιεύεται σήμερα.



Μητσοτάκης για Κομισιόν: Προτεραιότητα η ενιαία πολιτική για το προσφυγικό άσυλο

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαλόγου με νέους Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.



Πέτσας: Ζήτημα εθνικής σημασίας το προσφυγικό

Ως ένα ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η κατανομή των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.



Επιχείρηση «αποσυμφόρηση» στο προσφυγικό: Σε ποια πρώην στρατόπεδα θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες

Τουλάχιστον 11 είναι τα υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, εκ των οποίων τα δύο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.



Υπουργικό: Στο επόμενο δίμηνο η αποσυμφόρηση της Μόριας

Σε ένα από τα πλέον φλέγοντα και επείγοντα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αναδεικνύεται το προσφυγικό μετά τα θλιβερά γεγονότα στην Μόρια σε συνδυασμό με την ανησυχητική αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου .