Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας – Πότε θα βρέξει – Με ήλιο το σούβλισμα του οβελίαΚαλός θα είναι γενικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε στεριά και θάλασσα, κάτι που θα διευκολύνει για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια, τη Μεγάλη Τετάρτη θα σημειωθούν κάποιες βροχές που θα είναι περιορισμένες κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, αλλά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 7 – 8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στους 25-26 βαθμούς.

Για τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, εκτός από τις βροχές που θα είναι περισσότερες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, θα είναι η σκόνη από την Αφρική, και οι άνεμοι που θα πνέουν έως έξι μποφόρ. Μάλιστα στις περιοχές που θα βρέξει τα φαινόμενα ίσως είναι κατά τόπους έντονα με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι περιφορές των επιταφίων. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 26 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι μοιρασμένος. Πιο συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο θα βρέχει και μάλιστα αργά το βράδυ, που θα βρίσκεται ο κόσμος στις εκκλησίες για την Ανάσταση. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς.

Ωστόσο, αυτή η διαταραχή φαίνεται να περνάει γρήγορα με αποτέλεσμα την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός να είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο πατροπαράδοτο έθιμο του σουβλίσματος του οβελία.