Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Προγνωση καιρού



Αίθριος αύριο ο καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αύριο Παρασκευή (26/7) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και στην Πελοπόννησο πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.



Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας, ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

Σήμερα το απόγευμα – βράδυ στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία.

Αύριο:



O 15ημερος καύσωνας φεύγει και έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος». Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Για 16 ολόκληρες μέρες έμεινε πάνω από τη χώρα ο καύσωνας ανεβάζοντας τη θερμοκρασία κατακόρυφα και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους πολίτες. Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές ξεπερνούσε και μάλιστα κατά πολύ τους 40 βαθμούς, ενώ τη νύχτα ο υδράργυρος παρέμενε σε πολύ υψηλά επίπεδα.



Μετά τον καύσωνα έρχεται βουτιά του υδραργύρου αλλά και θερμικές καταιγίδες

Οι θερμικές καταιγίδες είναι πιο συχνές το καλοκαίρι και σε περιοχές με ζεστό κλίμα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επιτρέπουν τη δημιουργία της απαραίτητης θερμικής αστάθειας για την ανάπτυξή τους.

Την τελευταία ημέρα του πολυήμερου καύσωνα φαίνεται πως διανύουμε σήμερα Δευτέρα, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει.



Παράταση του καύσωνα διαρκείας μέχρι την Δευτέρα. Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα που συνεχίζει για 12η ημέρα να ταλαιπωρεί τη χώρα μας και τόνισε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα με τα θερμόμετρα τοπικά να δείχνουν έως 41 βαθμούς Κελσίου.



Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα, το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Η εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Κυριακή

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Τρίτης 16/7 το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.