Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μεγάλη εβδομάδα



Η λειτουργία των καταστημάτων το Πάσχα – Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα έχει ξεκινήσει. Να σημειωθεί πως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.



Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024: Πότε ξεκινά – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πλησιάζει ο καιρός για να τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα 2024.

Ως είθισται το εορταστικό ωράριο ξεκινά περίπου 10 ημέρες πριν το Πάσχα και φέτος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 25 Απριλίου, με τις επίσημες ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας ωστόσο να αναμένονται.



Πάσχα: Δείτε πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Το εορταστικό ωράριο για φέτος αναμένεται να ξεκινήσει περίπου 10 ημέρες πριν την ημέρα του Πάσχα.



Αργίες 2024: Πότε «πέφτει» φέτος το Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τον Μάιο πέφτει φέτος το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Το Πάσχα που είναι κινητή εορτή γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, η οποία είναι μετά την εαρινή ισημερία. Το 2024, η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης πέφτει την Πέμπτη 2 Μαΐου. Επομένως, το Άγιο Πάσχα θα εορταστεί φέτος στις 5 Μαΐου.



Ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως στην Pemptousia TV

H Pemptousia TV το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι με θεματολογία που αφορά στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες, δίνει τη δυνατότητα και φέτος στους όπου γης Χριστιανούς να παρακολουθήσουν ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως.



Η Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς – (BINTEO)

Το ψηφιακό κανάλι Pemptousia TV σε συνεργασία με το ope.gr μετέδωσε την Ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021.