Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Αυγενάκης υπόσχεται μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ



Την επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός δύο ετών και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα από τον Αλμυρό του Βόλου ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών της περιοχής.

Ο Γραμματέας της ΝΔ είπε ακόμη πως «ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά είναι τραυματισμένος και αποδυναμωμένος καθώς η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ωστόσο η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Αυγενάκης ήταν επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που επισκέφθηκε τον Αλμυρό και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μαύρη σελίδα για την ιστορία του τόπου».

Μετά την εκδήλωση τα στελέχη της ΝΔ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στον Βόλο και ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε πως το θέμα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ανακοίνωσε πως ο σχεδιασμός προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, μακριά από την λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας που θα στοχεύει σε δυναμικές εξαγωγές με εφόδιο την ποιότητα.