Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ΕΝΦΙΑ



Ανείσπρακτα ενοίκια: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να γλιτώσουν τον φόρο

Στο πάγιο και διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και παντού, που είναι τα ανείσπρακτα ενοίκια, εστίασε το πρωί της Τρίτης 12/3 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς.



Πιτσιλής: Μέχρι τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τον ΕΝΦΙΑ

Για τους ελέγχους που έγιναν σε αίθουσες εκδηλώσεων μίλησε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «έχουμε μία ομάδα που σαρώνει το διαδίκτυο κι όπου θεωρεί ότι πρέπει να πάει ένα βήμα πιο πέρα, το κάνει. Βγήκε μία σειρά επιχειρήσεων που είχε μια εικόνα πολύ διαφορετική από τη φορολογική τους».



ΑΑΔΕ: Οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου

Οι φορολογούμενοι καλούνται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΑΔΕ, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αρχικά η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.



ΕΝΦΙΑ: Απαλλαγή και για το 2021 για το Μάτι και τις πυρόπληκτες περιοχές του 2018

Παράταση του καθεστώτος απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ και στο 2021 για τα ακίνητα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 στο Μάτι, συνολικά την Ανατολική Αττική και την Κορινθία προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.



Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Οι φετινές ρυθμίσεις - Πότε ανοίγει το Taxisne

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η λειτουργία της πλατφόρμας του Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε επισημάνει ότι η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων θα «ανοίξει» μετά το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Taxisnet ξεκίνησε να δέχεται τις δηλώσεις εισοδήματος στις 15 Απριλίου.



Σήμερα πληρώνονται δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και δόσεις ρυθμίσεων

Δύσκολη μέρα  είναι η σημερινή για εκατομμύρια φορολογούμενους που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.