Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ναυτικό δυστύχημα στο Θύνι Αργολίδας: Διέφυγε και αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου



Ένας αλλοδαπός άνδρας, που σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους φέρεται ως χειριστής του ταχύπλοου, το οποίο συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, αναζητείται από την λιμενική Αρχή στο Πόρτο Χέλι στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο χειριστής, μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε.

Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), ενώ σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε. Από τη σύγκρουση, η ξύλινη βάρκα βυθίστηκε και ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι σοροί των δύο ανδρών, αλλά και μία γυναίκα τραυματισμένη που λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι Γάλλοι υπήκοοι, στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α΄ υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο περιφερειακός διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.