Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ναύπλιο: Νεκρός ανασύρθηκε ο καπετάνιος του "Ερατώ"



Νεκρός ανασύρθηκε από το ιστιοφόρο πλοίο  "Ερατώ" στο Ναύπλιο ο 75χρονος καπετάνιος. Ο άτυχος καπετάνιος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή που υπέστη.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό του καπετάνιου. Ο καπετάνιος ενεπλάκη στην πλοιοπειρατεία που έγινε στο Ναύπλιο στις 26 Ιουλίου του 2000 στο τουριστικό Ιστιοφόρο

Ερατώ από έναν ένοπλο πειρατή , υπόθεση που είχε απασχολήσει τότε το σύνολο των μέσων ενημέρωσης. Ο κάπτεν Άρης όπως συνήθιζαν να τον λένε ,είχε δείξει παραδειγματικό θάρρος κατά την ομηρία του ίδιου άλλα και των επιβατών του σκάφους, μια οικογένεια ξένων με μικρά παιδιά. Η πλοιοπειρατεία έληξε  με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ανοιχτά του Αργολικού κόλπου και το τέλος του πειρατή.

Το όνομα του καπετάνιου απέκτησε μυθική διάσταση για τους ανθρώπους του ιστιοπλοϊκού τουρισμού. Ήταν ο πρώτος που έφερε τον ιστιοπλοϊκό τουρισμό στο Ναύπλιο και από τους πρώτους Skipper.

Ένιωθε πολύ τυχερός που είχε και τα δυο στην καθημερινή εργασία του, στη ζωή του στη θάλασσα. Η θάλασσα ήταν το τελευταίο μέρος του ,άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σκάφος του , το Ερατώ και την θάλασσα που αγάπησε πολύ.