Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νάξος:Έπεσε βράχος στην κρεβατοκάμαρα αγροτικής γιατρού



Συνέβη στο χωριό Μέλανες της Νάξου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 5 προς 6 Μαρτίου. Η νεαρή γιατρός αποφάσισε να κάνει το αγροτικό της στη Νάξο και μάλιστα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων όπου υπήρχε και δωρεάν παραχώρηση χώρου μέσα στο ιατρείο για τη διαμονή της.

Πήγε στο νησί από τη Θεσσαλονίκη (ιδιαίτερη πατρίδα της) και στις 25 Φεβρουαρίου εγκαταστάθηκε στο ιατρείο του χωριού. Μετά από μια εβδομάδα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας 5-6 Μαρτίου, μετά από κατολίσθηση ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά, έπεσε πίσω από το κτίριο του ιατρείου και λίγο έλειψε να την καταπλακώσει αφού κατέληξε σε απόσταση αναπνοής από το κρεβάτι της -την ώρα που κοιμόταν- το οποίο «έσπρωξε» 2 μέτρα.

Η γιατρός περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία της
«Ήρθα στο νησί και συγκεκριμένα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων λόγω της παραχώρησης δωρεάν διαμονής. Αυτή τη νύχτα δε θα την ξεχάσω ποτέ… Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε κι έπεσε δίπλα μου, σε απόσταση αναπνοής από το κρεββάτι μου, ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα στον τοίχο, κολλητά εκεί που κοιμόμουν και μετατόπισε το κρεβάτι μου κατά 2 μέτρα. Αν ο βράχος είχε λίγο μεγαλύτερη φόρα ή έπεφτε στο ταβάνι… θα με διέλυε» σημειώνει συγκλονισμένη.

Το περιστατικό συνέβη στις 1:30 τη νύχτα και ενώ η νεαρή αγροτική γιατρός κοιμόταν σε ένα άγνωστο ουσιαστικά χωριό, στο οποίο μόλις είχε κλείσει μια εβδομάδα διαμονής… Ξύπνησα και πετάχτηκα από το κρεβάτι μη ξέροντας τι έχει γίνει… Άρχισα να ουρλιάζω αλλά κανείς δε με άκουγε. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Βαγγέλη Βερύκοκκο κι εκείνος σε 5-10 λεπτά ήταν εκεί. Μου φάνηκαν αιώνες… Μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο, γιατί μόνη μου δεν τολμούσα να μπω, είδαμε τι έχει γίνει, πήρα μερικά πράγματα και έφυγα σοκαρισμένη για το νοσοκομείο του νησιού».