Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

βραχος



Νάξος:Έπεσε βράχος στην κρεβατοκάμαρα αγροτικής γιατρού

Συνέβη στο χωριό Μέλανες της Νάξου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 5 προς 6 Μαρτίου. Η νεαρή γιατρός αποφάσισε να κάνει το αγροτικό της στη Νάξο και μάλιστα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων όπου υπήρχε και δωρεάν παραχώρηση χώρου μέσα στο ιατρείο για τη διαμονή της.



Το μοναστήρι που λαξεύτηκε στο βράχο

Δέος είναι αρχικά το συναίσθημα, όταν αντικρύζει κανείς τη Μονή Κηπίνας.

Το μοναστήρι, που λαξεύτηκε στην πλαγιά απόκρημνου κατακόρυφου βράχου. Μετά, καθώς εισέρχεσαι στο χώρο αισθάνεσαι κατάνυξη. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι τόσο ψηλά, που άμα απλώσεις το χέρι σου, θα αγγίξεις τον ουρανό.



Εκκενώθηκα σπίτια στην Ζάκυνθο λόγω κατολοσθήσεων

Στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου τρεις διώροφες κατοικίες, όπου διαμένουν οικογένειες, κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες, καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό, το οποίο βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.



Ηλεία: Πανικός από αποκόλληση βράχου στη Δίβρη

Τύχη… βουνό, είχε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λαμπείας Βασίλης Αρβανίτης, αφού κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητό του λίγα μόλις μέτρα από τον βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό και κατέληξε στο μέσο του δρόμου, την ώρα που διερχόταν από σημείο.



Αποκαλύφθηκαν θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι στη Νεμέα (Φωτό)

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στα Αηδόνια Νεμέας με τη διερεύνηση τάφων που ήταν ήδη γνωστοί από πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκαν και μελετήθηκαν νέα ταφικά μνημεία. 



Αυτός είναι ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε από πτώση βράχου στη Ζαχάρω

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας θα παραμείνει για νοσηλεία ο Πατρινός Πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ Γιώργος Καρυώτης, που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε από χαράδρα στην περιοχή των Ροδινών Ζαχάρως κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς.