Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ναξος



Φωτιά στη Νάξο

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο Σκαδό Νάξου, έπειτα από πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε στην ορεινή Νάξο, στο σημείο Ανέφαμα, λίγο μετά το Σκαδό προς την Κορωνίδα.

Επί τόπου επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην προσπάθεια συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.



Ακρωτηριάστηκε 51χρονος εργάτης σε νταμάρι στη Νάξο

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε νταμάρι στο Κυνίδαρο Νάξου με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί 51χρονος ο οποίος ζει στο χωριό. 

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όπου ο 51χρονος ενώ δούλευε στο νταμάρι, μια μαρμάρινη πλάκα που αποκολλήθηκε από το βουνό έπεσε στο δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσει ακαριαία από την κνήμη και κάτω.



Άνοιξε το αεροδρόμιο της Νάξου - Απομακρύνθηκε το αεροσκάφος που έπεσε σε χαντάκι

Στην κανονικότητα επανήλθε το αεροδρόμιο της Νάξου, που αναγκάστηκε να κλείσει μετά το ατύχημα με αεροσκάφος που έπεσε σε χαντάκι. 

Η απομάκρυνση του αεροσκάφους έγινε από κλιμάκιο τεχνικών, που ξεκίνησαν τη διαδικασία το βράδυ της Παρασκευής και ολοκλήρωσαν το έργο τους τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. 



Νάξος: Έκλεισε το αεροδρόμιο λόγω ατυχήματος

Ατύχημα με αεροσκάφος της Sky Express σημειώθηκε το απόγευμα στη Νάξο με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού και οι σαράντα επιβάτες της πτήσης να μεταφερθούν στο λιμάνι της Νάξου προκειμένου να αναχωρήσουν με πλοίο για την Αθήνα.



Νάξος: Το μαργαριτάρι του Αιγαίου πελάγους

Διάχυτη η ενέργεια του κυκλαδίτικου φωτός που λούζει την Πορτάρα στην είσοδο του λιμανιού, με θέα στη λευκή Χώρα και με το Κάστρο στην κορυφή της να ατενίζει το γαλάζιο του πελάγους



Νάξος: O απόλυτος γαστρονομικός προορισμός

Στη Νάξο δεν θα μείνετε ποτέ με άδειο στομάχι. Η παραδοσιακή κουζίνα της και τα τοπικά προϊόντα όπως τα τυριά, οι πατάτες και το μέλι θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας.

Στα πανέμορφα ορεινά χωριά του νησιού, όπως την Απείρανθο και το Φιλότι θα βρείτε τα πιο παραδοσιακά ταβερνάκια, στα οποία συχνάζουν και οι ντόπιοι.

Ντουέτο στο χωριό Φιλότι