Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ν. Μηταράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανέκοψε την ανοδική πορεία της Ελλάδας



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέκοψε την ανοδική πορεία της Ελλάδας, τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος στοιχεία της έκθεσης «Doing Business Report» της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Μηταράκης υπενθυμίζει ότι το 2012, η Ελλάδα κατατασσόταν στη σχετική έκθεση στην 100η θέση ως προς την επιχειρηματικότητα. Στα τέλη του 2014, η χώρα αναρριχήθηκε 39 θέσεις, λαμβάνοντας την 61η.

Στην τρέχουσα περίοδο, συνεχίζει ο «γαλάζιος» βουλευτής, η Ελλάδα παραμένει στάσιμη, ενώ σε αρκετούς επιμέρους δείκτες, καταγράφει πτώση.

«Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς, τη δημιουργική ασάφεια και τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Όπως εξηγεί, η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των ξένων επενδυτών. Αυτό οφείλει να το κατανοήσει άμεσα η κυβέρνηση, προσθέτει.

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει ότι η όψιμη προσχώρηση του κ. Τσίπρα στον πολιτικό ρεαλισμό, που επιβάλει τις καλές σχέσεις με τους εταίρους και δανειστές δεν αρκεί για να επουλωθούν τα τραύματα, που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες.  «Χρειάζεται σχέδιο, βούληση  και χειροπιαστά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος» καταλήγει.