Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μητσοτάκης προς Φώφη: Πολυτέλεια οι ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ



Σαφές μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι πολυτέλεια η τακτική των ίσων αποστάσεων έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε σε πανστρατιά τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

«Στη ΝΔ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές και θα λειτουργεί ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε καταλύτες της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να στείλει το μήνυμα στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες υπέρβασης και ανάκαμψης. Η στιγμή μας θα έρθει σύντομα. Και, αυτήν τη φορά, είμαι βέβαιος ότι θα φανούμε αντάξιοι της στιγμής και της ιστορίας. Και τότε θα φανεί ποιοι μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοι θα είναι διατεθειμένοι να μπουν για τα καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης. Ποιοι θα περιοριστούν στο ρόλο να βλέπουν την ιστορία να περνά από μπροστά τους και ποιοι θα επιλέξουν να γίνουν μέρος της και να τη διαμορφώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια κριτική δέχεται η Φώφη Γεννηματά και από τον Ευ. Βενιζέλο ενώ η αναφορά Μητσοτάκη είχε αποδέκτη και το Ποτάμι καθώς ο Στ. Θεοδωράκης επιμένει στην «αυτόνομη πορεία».