Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητρόπουλος: Ούτε η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα



Η κυβέρνηση μπορεί να είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία, αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν κοπάζουν.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφέρθηκε με βαριές εκφράσεις στο νέο πρόγραμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει». Μάλιστα, σχολίασε ότι το πρόγραμμα του 1988 που έριξε τη Θάτσερ από την εξουσία ήταν μεγαλύτερης ηπιότητας. «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι», πρόσθεσε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση έκανε την επιλογή να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, συνέχισε ο κ. Μητρόπουλος. «Δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας την προσφυγή στις κάλπες ως μία από τις ανόητες εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός. Ακόμη, τόνισε ότι το νέο δάνειο είχε σκληρές ρήτρες, ενώ εκτίμησε ότι εξαρχής οι εταίροι δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. «Ηθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.