Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Μαύρος για ευρωεκλογές: Από πού κινδυνεύει να έχει απώλεια ψήφων η ΝΔ – Γιατί κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο ΑνδρουλάκηςΣτις ευρωεκλογές του Ιουνίου, στα διλήμματα που υπάρχουν πριν στηθούν οι κάλπες αλλά και στη «μάχη» της κεντροαριστεράς εστίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος. «Ο χρόνος που έχουμε μέχρι τις ευρωεκλογές δεν είναι μικρός αν σκεφτείτε ότι πλέον ο διαπιστωμένος πολιτικός χρόνος είναι πάντοτε πυκνός» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά την Τρίτη 13/3 ο Δημήτρης Μαύρος είπε: «Η δομή της αποχής δεν ξέρεις ποτέ από πού θα έρθει. Βεβαίως πάντα στις ευρωεκλογές η θεωρία λέει ότι τα κόμματα έχουν μία φθορά».

Αναφερόμενος στα κριτήρια ψήφου, ο κ. Μαύρος σημείωσε: «Είναι πληγωμένο το θυμικό των Ελλήνων σε διάφορα περιφερειακά θέματα τα οποία όμως, φορτίζουν πολύ έντονα το τοπίο και άρα ανεβάζουν τις προσδοκίες και τις “απαιτήσεις” από την ακρίβεια, που είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Δίπλα στην ακρίβεια έχει αρχίσει να παρεισφρύει μία παραφυάδα αυτού του πράγματος, που λέγεται προσωπικό εισόδημα το οποίο μοιάζει να είναι λίγο διαφορετικό, γιατί έχουμε ξεπεράσει το σημείο που παλαιότερα οι πολίτες έλεγαν “δεν μπορείς να μου λύσεις την ακρίβεια, οπότε δώσε μου εμένα τα λεφτά, να δω εγώ πώς θα κουμαντάρω την καθημερινότητά μου”».

«Οι αναλυτές έχουν αρχίσει να βγαίνουν και να λένε ότι σε απόλυτα νούμερα έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με την Ευρώπη, δηλαδή υστερούμε σε σχέση με αναλογία αποδοχών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε.

«Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να έχει (σ.σ. απώλεια ψήφων) περισσότερο από τα δεξιά της. Ένας από τους παίκτες που θα φαινόταν να είναι ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, παραδείγματος χάρη. Ωστόσο, έχει μπερδέματα εσωτερικά και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει απώλεια», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB.

«Βγήκε μία δημοσκόπηση που βγάζει το ΣΥΡΙΖΑ σε δύο μονάδες μπροστά (σ.σ. από το ΠΑΣΟΚ) ενώ την προηγούμενη βδομάδα βγήκε μία άλλη η οποία έδειξε τα δύο κόμματα να είναι σχεδόν ισοπαλία. (…) Παρατηρείται ότι ο κ. Κασσελάκης είτε τον πυροβολούν μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ είτε έξω από αυτό και δεν τον σκοτώνουν, μαθαίνει, θρέφεται από αυτό το πράγμα και με τον καιρό αποκτά μία μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από αυτή που είχε όταν ξεκίνησε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μαύρος.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικά ορθώς, μάλλον φαίνεται ότι χάνει από αυτό, ενώ παλαιότερα αυτό του προσέθετε μονάδες», είπε κλείνοντας.