Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία-Ασφαλείς οι δύο χειριστές του φλεγόμενου Canadair



Πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας τυλίχτηκε στις φλόγες, πολύ κοντά στα Δερβενοχώρια, ενώ η γύρω περιοχή έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ απο το πρωί στην μάχη μετέχουν 5 αεροσκάφη και 3  ελικόπτερα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής πάνω από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη και μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια, ωστόσο, για την ώρα, οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία

Στη Βοιωτία μεταφέρθηκε το μέτωπο της φωτιάς - Κατέπεσε Καναντέρ

Όμως, το πρωί, στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.