Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Μαϊμού" εφοριακοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Φθιώτιδα



Χειροπέδες την ώρα που ένα ζευγάρι απατεώνων ετοιμαζόταν να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη στις Ράχες πέρασε η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες έμεναν μόνιμα στην Αττική και παρουσιάζονταν ως εφοριακοί και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.

Η υπόθεση ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί στα Καμένα Βούρλα, όταν το συγκεκριμένο ζευγάρι προσποιούμενο τους εφοριακούς κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη το ποσό των 1.100 ευρώ.

Το θύμα τους ειδοποίησε την αστυνομία και το σήμα δόθηκε στους σταθμούς για τον εντοπισμό ενός ασημί οχήματος με τους "μαϊμού" εφοριακούς.

Εν τω μεταξύ η δράση τους είχε μεταφερθεί στην άλλη πλευρά του Μαλιακού και συγκεκριμένα στις Ράχες όπου προσποιούμενοι ξανά τους εφοριακούς ζήτησαν χρήματα από δύο ηλικιωμένους για τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων των παιδιών τους.

Πράγματι η μία ηλικιωμένη πείσθηκε να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και μπήκε στο σπίτι με την γυναίκα "εφοριακό", σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Φαίνεται όμως ότι η προηγούμενη προσπάθειά τους σε ηλικιωμένο πάλι στις Ράχες ήταν μοιραία, καθώς ο παππούς όχι μόνο δεν την πάτησε, αλλά ενημέρωσε την αστυνομία, που άμεσα κινητοποίησε τις δυνάμεις της. Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της Β' ΟΠΚΕ έφταναν στο σημείο και συνέλαβαν τους μαϊμού - εφοριακούς.