Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λεβέντης: Η βία γυρίζει πίσω τη χώρα, δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες



Τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε, μιλώντας στον Real Fm ο Βασίλης Λεβέντης, καταδικάζοντας την ενέργεια.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξή του δήλωσε: «Καταδικάζουμε όλοι το συμβάν. Δεν είναι τρόπος λειτουργίας της πολιτικής, δηλαδή άνθρωποι να θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν πολιτική πράξη. Αντίθετα η βία γυρίζει πίσω την χώρα, πάμε πίσω, αυτά τα φαινόμενα είναι παρακμιακά. Δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες».

Αναφερόμενος στην πόλωση ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «το κλίμα της πόλωσης δεν βοηθάει στην πολιτική ηρεμία και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους. Δεν μπορεί τη μια μέρα η ΝΔ να κορυφώνει την πόλωση και την επόμενη μέρα να ισχυρίζεται ότι πρέπει να μειωθεί η πόλωση».

Για το Μακεδονικό, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον πίεσαν ν’ αλλάξει γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ αναφορικά με την πρόταση Π. Καμμένου για συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «καμία συνεργασία δεν ψήνεται στο παρασκήνιο με τους ΑΝΕΛ», απλώς, όπως είπε, «το αδιέξοδό του ο κ. Καμμένος προσπαθεί να το μετατρέψει σε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Τίποτε κοινό δεν υπάρχει ανάμεσά μας και δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα των δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι η πολιτική ζωή του τόπου έχει δυο καρκινώματα, το ένα αφορά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και το άλλο την εμμονή της ΝΔ για πεντακομματική Βουλή, ώστε πιθανόν εάν γίνει αυτό, η ΝΔ να κάνει αυτοδυναμία.

Τέλος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννη Σαρίδη ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι αδιανόητο να ψηφίζεις τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Πιστεύω αύριο να μην το πράξει αυτό. Εγώ δεν διαγράφω. Εύχομαι να αλλάξει άποψη. Εμείς κάνουμε αγώνα για την αναδιανομή του χρήματος υπέρ των αδυνάτων. Όποιος φεύγει από το κόμμα του, θα βγει τελευταίος των τελευταίων στις εκλογές που έρχονται».