Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα



Στο Νταβός συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση καθώς και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

"Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσιονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και συνολικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ

"Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα βρεθεί σε μία βιώσιμη καθοδική πορεία" καταλήγει η ανακοίνωση.