Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε βοήθεια ύψους 10 εκ. ευρώ ως βοήθεια προς τους πληγέντες των πυρκαγιών στην Ελλάδα



Βοήθεια προς τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα θα προσφέρει η Κυπριακή Κυβέρνηση με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει βαθύτατη θλίψη και συλλυπητήρια για τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμη αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών.

Ταυτόχρονα, το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης που πηγαία εκδηλώνονται από τον κυπριακό λαό, αποφάσισε σήμερα:

1. Να ανοίξει ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, όπως και σε εμπορικές τράπεζες.
2. Η Κυβέρνηση θα καταθέσει σε αυτόν τον λογαριασμό συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ.
3. Καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και το ευρύτερο κοινό, τους πολίτες που το επιθυμούν για να βοηθήσουν και θέλουν να συνεισφέρουν, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς, στοιχεία για τους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια.
4. Οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα και φορείς θέλουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη συλλογή χρηματικής βοήθειας για τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές προτρέπονται, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέτουν σε αυτούς τους λογαριασμούς.
5. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξή τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την Ελληνική Κυβέρνηση.
(ΡΜ/ΜΛ/ΣΧ)