Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 -

Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Ηράκλειο για κλοπές σε σταθμευμένα οχήματαΑστυνομικοί του ΑΤ Χερσονήσου στο Ηράκλειο, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανηλίκων για κλοπή και για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο ανήλικοι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατά το χρονικό διάστημα από 22.03.2024 έως και 20.04.2024 είχαν προβεί σε δέκα κλοπές (εννέα τετελεσμένες και μία απόπειρα) από σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακή περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

 
 Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα αξίας 2.630 ευρώ.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι καθώς και ένα σακίδιο με είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.