Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

Κουτσούμπας: «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους»«Αιχμές» κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος» και πρόσθεσε ότι αντί πτυχίων με αξία θα υπάρξουν πτυχία με τιμή.

 
 «Παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του» είπε ο Δ.Κουτσούμπας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Θεσμοθετείτε πτυχία με τιμή αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτητές. Η κυβέρνηση, θέλει να προωθήσει το Πανεπιστήμιο της αγοράς, που φιλοτεχνείται από τα λόμπι της Ε.Ε.»

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και σχολιάζοντας την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για υιοθέτηση του Σκανδιναβικού μοντέλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους.

Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

 

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις στο 6:40: