Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Να αποδοκιμάσεις τη δήλωση Καμμένου για δήθεν μυστική συμφωνία με τον Ζάεφ



Ακροδεξιά μυθεύματα και συκοφαντίες χαρακτηρίζει ο κ. Νίκος Κοτζιάς τις αναφορές του κ. Πάνου Καμμένου περί ενδεχόμενης συναλλαγής κάτω από το τραπέζι μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Παράλληλα, ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει δημόσια τον πρόεδρο του ΑΝΕΛ και επισημαίνει ότι «θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

 

Αναλυτικά, το Πράττω που πρόσκειται στον κ. Κοτζιά σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωση του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί «πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ».

Η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

 

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει. Κι έχει πεθάνει διότι ο ίδιος ο κ. Ζάεφ, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική πλευρά να βρεθεί μία λύση, με συνεχείς του δηλώσεις, αναιρεί την ίδια τη Συμφωνία. Εκτός κι αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Οφείλει να το πει δημόσια. Τέτοια συμφωνία, όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε».