Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

ΚΚΕ: Σχεδιάζεται νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΛιβύηΓια "νέα ιμπλεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη" προειδοποιεί το ΚΚΕ, ακτινογραφώντας την ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Phoenix Express 2016» στην περιοχή. Ο Περισσός διερωτάται ποιος είναι ο ρόλος της βάσης της Σούδας στις σχεδιαζόμενες εξελίξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τί γίνεται στη Μεσόγειο;

Προετοιμάζεται νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη;
Ποιος είναι ο στόχος της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Phoenix Express 2016» στην περιοχή;
Ποιος είναι ο ρόλος της Βάσης της Σούδας;

Τι υπηρετεί η ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς τους πιλότους), που έχει εκδοθεί με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης -παράλληλα με σχετικές ΝΟΤΑΜ της Ιταλίας και της Μάλτας- για το κλείσιμο των εναέριων χώρων για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη και την υποδοχή ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο;

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε επέμβαση στη Λιβύη και απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ΕυρωΑτλαντικούς σχεδιασμούς.

Τα περί αντιμετώπισης των Τζιχαντιστών, που είναι κατασκεύασμα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είναι πρόσχημα για τη δικαιολόγηση των πολέμων.
Οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη από το 2011, έχουν δυναμιτίσει την κατάσταση στην περιοχή, έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς-τραυματίες, έχουν ξεριζώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τον τόπο τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ θα έχει νέες και βαριές ευθύνες εάν προτίθεται να σύρει τη χώρα μας σε ένα ακόμη μακελειό στη Λιβύη για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.