Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λιβύη



Οι Τούρκοι στέλνουν συνεχώς παράνομους αλλοδαπούς στην Κρήτη από την Λιβύη

H Τουρκία φαίνεται πως δίνει καμία σημασία  στο σύμφωνο Καιρίδη και  συνεχίζει να μεταφέρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας από την Κωνσταντινούπολη στη Λίβυη προκειμένου να παρακάμψει και την συμφωνία με την ΕΕ που της εξασφαλίζει 5 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και να «ξεφορτωθεί» επικερδώς τους αλλοδαπούς.



Η Ιταλία αποδέχθηκε ως «τετελεσμένο» την ύπαρξη τουρκιών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη

H Ρώμη αποδέχεται την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη της Λιβύης, και την κατασκευή δύο τουρκικών βάσεων στην χώρα αυτή (αεροπορική βάση Αλ Βατίγια και ναυτική βάση στην Μισράτα), αναφέρει ο ιταλικός Τύπος σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μελόνι στην Κωνσταντινούπολη.



CNN: «Ο Ερντογάν ζητά την στήριξη του Τραμπ στην Λιβύη»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειδικότερα «καλεί συνεχώς» τον Τραμπ για να τον πείσει να αναγκάσει τη Ρωσία να υποχωρήσει, ανέφερε το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματούχους.



Γαλλία: Τουρκική φρεγάτα συνόδευσε πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα άρματα στη Λιβύη

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή.



Στο πλευρό της Ελλάδας η Σαουδική Αραβία: Άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας- Λιβύης

Την κοινή πεποίθηση της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Σαράτζ είναι άκυρα και ανύπαρκτα, καθώς και το μήνυμα πως η Αθήνα και το Ριάντ λειτουργούν από κοινού ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, εξέφρασε μετά τη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκηπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.



Μέρκελ και Ερντογάν ζητούν μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Η Λιβύη και η Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Άνγκελα Μέρκελ, που επισκέφθηκε σήμερα την Τουρκία.

«Η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη πρέπει να μετατραπεί σε σταθερή» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.