Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός «πούλησε πλαστή και ανέξοδη ελπίδα» στους αργότες



«Αποτελεί τεράστιο ψέμα και απάτη ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας του 3ου μνημονίου θα μειωθούν τα βάρη για τους αγρότες» δηλώνει το ΚΚΕ αναφορικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Αργοτικής Ανάπτυξης. 

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει την αγροτιά, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με όπλο το χαράτσωμα και τη φοροληστεία, την άγρια αντιλαϊκή ΚΑΠ της ΕΕ, ξεκληρίζουν τους αγρότες».

Εκτιμά δε ότι ο πρωθυπουργός «πούλησε πλαστή και ανέξοδη ελπίδα για να κρύψει τον βίαιο τρόπο που έχει δρομολογήσει ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.» 

«Στην αρχή από την υπερφορολόγηση των μη - κατά κύριο επάγγελμα - αγροτών και στη συνέχεια μ’ αυτούς που δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιβίωσης, δηλαδή τους κατεστραμμένους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Εκεί οδηγεί και το κριτήριο του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, με αγροτικό εισόδημα πάνω από 50%, αφού έτσι αποκλείει φτωχούς αγρότες που για να επιβιώσουν κάνουν εξωγεωργικά μεροκάματα (οικοδομή, τουρισμός κ.α.).»

Κατά το ΚΚΕ το ίδιο ισχύει και στην αλιεία, όμως «τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι νέοι αγρότες, οι οποίοι όσοι εντάχθηκαν σε ευρωκοινοτικά προγράμματα είναι καταχρεωμένοι και η έκπτωση που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη φοροληστεία τους, είναι σταγόνα στον ωκεανό και στόχο έχει τη συμμετοχή και συνενοχή τους στο έγκλημα της καταστροφής τους».

Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες «να μη δείξουν καμία ανοχή και αναμονή. Δεν υπάρχει προστασία και μέλλον στις δαγκάνες της ΚΑΠ, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και των μνημονίων των ελληνικών κυβερνήσεων.«