Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη μικρή Αννυ: Ο πατέρας της μόνος του τη δολοφόνησε



Πρωτοφανή χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας την υπόθεση της δολοφονίας και του τεμαχισμού του σώματος της 4χρονης Άννυ, με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα της.

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί» σημείωσε ο εισαγγελέας και προσέθεσε:

«Δε στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε». 

Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι τα στοιχεία που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα (σ.σ αίματα στους τοίχους, κλπ) είναι αδιάσειστα.

«Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Απαλλαγή για τη μητέρα και τον συγκατηγορούμενο του πατέρα

 Αντίθετα, για την μητέρα της άτυχης Άννυς, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας ότι δεν πίστευε ότι το παιδί της κινδύνευε, αφήνοντάς το με τον πατέρα του. 

Στο άκουσμα της πρότασης για το πρόσωπό της η μητέρα της Αννυς, βγήκε από την δικαστική αίθουσα, κλαίγοντας.

«Δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας. 

 Οσο για τον συγκατηγορούμενο του πατέρα της Αννυς, ο οποίος ήταν μαζί του στο διαμέρισμα και κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία της μικρής, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για την ανθρωποκτονία και ένοχος μόνο για τον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε  βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε» υπογράμμισε ο εισαγγελέας και στη συνέχεια είπε:

«Κάνεις μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Αννυ δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυ. Να κηρυχθεί ένοχος για αυτό και φαίνεται οπλοχρησία και να απαλλαγεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση». 

Καταλήγοντας, σε προσωπικό τόνο, ο εισαγγελέας είπε ότι και για τον ίδιο ήταν μια πρωτοφανής υπόθεση: 

«Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη , η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής….Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις. Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός».