Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κ. Γαβρόγλου: «Καταθέτουμε ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο»



«Δίνουμε στη διαβούλευση ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναφέροντας ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους θα έχει και σειρά συναντήσεων, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι οι αλλαγές θα γίνουν λελογισμένα από του χρόνου στη Β' Λυκείου και τη σχολική περίοδο 2019-2020 θα επεκταθούν και στην Γ' Λυκείου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι οι οικογένειες των μαθητών που τείνουν να εγκαταλείψουν το σχολείο θα ενισχυθούν κοινωνικά, ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί ένα σύστημα,, ο μοναδικός στόχος του οποίου είναι η προετοιμασία για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο έχοντας καταστήσει παράλληλα την παραπαιδεία οργανικό τμήμα της δημόσιας εκπαίδευσης» τόνισε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ότι οι τρεις ώρες εξέτασης δεν μπορούν να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο ακαδημαϊκό μέλλον ενός μαθητή.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα ανώτατα ιδρύματα: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να μείνουν έξω από μια τέτοια ριζική ανασυγκρότηση» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι η μεταρρύθμιση θα πετύχει στον βαθμό που «το περιεχόμενο των μαθημάτων θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών μας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι επιτυχία δε μπορεί να υπάρξει εάν η πολιτεία δεν φροντίσει τους εκπαιδευτικούς, ενώ σε σχετική ερώτηση διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα με την εξαίρεση των σεισμόπληκτων περιοχών της Λέσβου. 

«Ας ελπίσουμε ότι από φέτος θα μπούμε σε μια κανονικότητα» κατέληξε διερωτώμενος για ποιον λόγο αυτή η ετοιμότητα απουσίαζε στο παρελθόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.