Κυριακή 07 Αυγούστου 2022 -

Iσυχρός σεισμός αναστάτωσε την ΑττικήΈνας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό, αναστάτωσε τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τους κατοίκους της Αττικής, της Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό κόλπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από τις Αλκυονίδες, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ενώ το Ευρωμεσογειακό δίνει επίκεντρο 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Καλαμάτα.

 

Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό ήταν 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό έκανε λόγο για σεισμό 5,2 ρίχτερ.  

 

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με το αν η σεισμική δόνηση των 4,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον Κορινθιακό Κόλπο ήταν ο κύριος σεισμός.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», επεσήμανε σε δηλώσεις του τόσο στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση με επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Η περιοχή αυτή, κοντά στις Αλκυονίδες, έχει βεβαρημένο ιστορικό και έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν, επισήμανε ο κ. Λέκκας. «Πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο κύριος σεισμός», συμπλήρωσε.