Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηράκλειο: Βρέθηκε ο φάκελος της αναισθησιολόγου της Μελίνας



Παραδόθηκε στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που όμως δεν ρίχνουν φως στα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Τις εξετάσεις διενήργησε η Μοναδά Τοξικολογίας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ερωτηματικά παραμένουν και δεν προκύπτουν ξεκάθαρα στοιχεία και απαντήσεις για τους λόγους που το μικρό κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία της ανάνηψης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία δεν φαίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς που συμμετείχαν στο χειρουργείο, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, από τις τοξικολογικές εξετάσεις οι αιτίες του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών καθηγητής τοξικολογίας Άρης Τσατσάκης στην patris όντως ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις και παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές και υπογράμμισε: “Επί ένα μήνα κάναμε εξονυχιστικές έρευνες σε μια προσπάθεια να πάρουμε απαντήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο θάνατος ενός μικρού παιδιού, γιατί τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εις βάθος έρευνας μπορεί να βοηθήσουν για να μην έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά στο μέλλον”.