Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η ζωή πριν το δράμα: Συγκλονίζουν φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές του ποδηλάτη του γιου και της 13χρονης



Συγκλονίζει η ανάρτηση του προέδρου του Αρσακείου Γιώργου Μπαμπινιώτη για τον χαμό του πατέρα και του αδελφού της 13χρονης που πήδηξε από τον γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Και τα δύο παιδιά ήταν μαθητές του Αρσακείου- Τοσίτσειου σχολείου στην Εκάλη.  Οι σοροί του 54χρονου Γρηγόρη Φύτρου και του γιου του, του 11χρονου Ανδρέα εντοπίστηκαν μέσα στα αποκαΐδια της πυρκαγιάς. Το κοριτσάκι, η 13χρονη Εβίτα, είχε βρεθεί νωρίτερα νεκρή. Το άτυχο κορίτσι ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας και θεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.

Πατέρας και κόρη σε ποδηλατικούς αγώνες- Φωτογραφία: Facebook

(Πατέρας και κόρη σε ποδηλατικούς αγώνες- Φωτογραφία: Facebook)

Οπως έχει γίνει γνωστό, η Εβίτα Φύτρου ανήκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ και είχε πάρει μεταγραφή για τον Κρόνο Νίκαιας, ενώ και ο μόλις 11χρονος αδερφός είχε επίσης πάθος για τη ποδηλασία, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους.

Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία έγραψε στο Facebook ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής Β΄ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε΄ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι.

H 13χρονη Εβίτα/Φωτογραφία: Facebook

(H 13χρονη Εβίτα/Φωτογραφία: Facebook)

Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Όλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Άνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

Ο άτυχος Γρηγόρης Φύτρος με τον 11χρονο Αντρέα τον περασμένο χειμώνα/Φωτογραφία: Facebook

(Ο άτυχος Γρηγόρης Φύτρος με τον 11χρονο Αντρέα τον περασμένο χειμώνα/Φωτογραφία: Facebook)

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάννα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας.

Μεγάλη αγάπη των παιδιών και του πατέρα ήταν η ποδηλασία/Φωτογραφία: Facebook

(Μεγάλη αγάπη των παιδιών και του πατέρα ήταν η ποδηλασία/Φωτογραφία: Facebook)

Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές και μαθητές, γονείς, Διοίκηση, απόφοιτοι) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος» καταλήγει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η ανάρτηση