Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Η βόλτα του Τσίπρα στη Λήμνο με selfies και συζήτηση για την ΑΕΚ



Τους φρουρούς του Αιγαίου, τους πιλότους της 130ης Σμηναρχίας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με το που προσγειώθηκε στη Λήμνο.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πιλότους. Εξήρε την ανεκτίμητη, όπως την χαρακτήρισε, προσφορά τους στο Έθνος και κατά το χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Σχολίασε ότι «οι γείτονες μας κατά καιρούς απρόβλεπτοι, πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο», για να σημειώσει, «εμείς όμως είμαστε πάντοτε εκεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία μας το έχει αποδείξει όσες φορές κλήθηκε να το αποδείξει.

Αφού τόνισε ότι είναι καθημερινή έγνοια και φροντίδα η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και της επιχειρησιακής λειτουργίας της Π.Α., σημείωσε ότι για αυτόν το λόγο «πριν λίγες μέρες προβήκαμε στην έναρξη της υλοποίησης ενός προγράμματος ιδιαίτερα σημαντικού για την Π.Α.: την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 με το πιο σύγχρονο τεχνολογικό υλικό. Ένα πρόγραμμα που με την ολοκλήρωση της υλοποίησης τους θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές τις δυνάμεις μας στον αέρα».

«Θα διατηρήσει», υπογράμμισε, «τις ισορροπίες ισχυρές στο Αιγαίο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία και θα ενισχύσει την αποτρεπτική μας ικανότητα». Είπε ακόμη ότι αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας γιατί πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση με βάση τις ανάγκες της Π.Α. και τις δυνατότητες της χώρας επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική συμφωνία.

Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στην προκυμαία του νησιού. Συνομίλησε με ψαράδες. Δεν έλειψαν οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις με έναν μικρό να του λέει πως υποστηρίζει την ΑΕΚ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να χαμογελά και να του λέει πως είναι πρωταθλητής, ενώ ακολούθησε και βόλτα στην αγορά.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες με το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά να κυριαρχεί στις συζητήσεις, τη στιγμή που αρκετοί κάτοικοι, αλλά και τουρίστες έσπευδαν να του ζητούν να βγει μαζί μία selfie με τον Πρωθυπουργό να γίνεται αποδέκτης κομπλιμέντων για το χαμόγελο του.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: