Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Παιδεία «ένωσε» Μητσοτάκη - Θεοδωράκη - Βενιζέλο - Διαμαντοπούλου



Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ), στο Αμφιθεατρο της Τραπεζας Ελλαδας, κατά, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, βασικό στόχο της ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ αποτελεί η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας κατά τρόπο συνολικό, σύγχρονο και σύμφωνο με τις διεθνείς εξελίξεις.

Στην εκδήλωση, καθηγητές Πανεπιστημίων, πρώην πρυτάνεις, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φοιτητές, γονείς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου θα αναδείξουν την οπισθοδρομική φιλοσοφία που διέπει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και θα συζητήσουν τις επιπτώσεις του στη νέα γενιά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Για την προώθηση αυτού του στόχου, η ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ έχει ήδη προχωρήσει και συνεχίζει να προχωρά σε ποικίλες δράσεις.

Μια από αυτές είναι και η επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίδραση σε νομοθετικές ρυθμίσεις που, αν υιοθετηθούν, θα οδηγήσουν σε αύξηση της απόστασης που χωρίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ιδιαίτερα εκείνο της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας, από το ευρωπαϊκό και το διεθνές κεκτημένο.