Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Η οικογένεια του νεκρού επισμηναγού αντί στεφάνων θα δωρίσει τα χρήματα στη Κιβωτό του Κόσμου



Η οικογένεια του άτυχου πιλότου μαχητικών αεροσκαφών επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια άσκησης, επιθυμεί στην κηδεία του αντί στεφάνων να πραγματοποιηθεί δωρεά στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Η είδηση της πτώσεως του αεροπλάνου και του θανάτου του Νίκου Βασιλείου βύθισε στο πένθος το χωριό Ζάρακες Ευβοίας από όπου καταγόταν. Τραγικές φιγούρες οι 2 γονείς του, που μόλις χθες τη νύχτα γύρισαν από την Καλαμάτα όπου είχαν επισκεφθεί τα δύο παιδιά τους, Νίκο και Χρήστο τα οποία υπηρετούν εκεί. Πρόκειται για τον δίδυμο αδελφό του, που πέρασαν μαζί στην σχολή Ικάρων και ήταν ιπτάμενοι και οι δύο.

Ο άτυχος επισμηναγός είχε δυο παιδιά, 8 και 10 ετών.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης:

Στις 08.20 το μοιραίο Τ-2 Buckeye απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Μισή ώρα, στις 08.50, και ενώ το T-2 πετούσε πάνω από το χωριό Βλαχοκερασιά, μεταξύ Τρίπολης και Καλαμάτας, άρχισε την άσκηση περιδίνησης.

Με βάση το σενάριο της, το αεροσκάφος αφού έχει πάρει ύψος, μπαίνει σε κατάσταση ανεξέλεγκτης πτώσης με στόχο οι πιλότοι να επανακτήσουν τον έλεγχο του έως ένα συγκεκριμένο ύψος.

Στην μοιραία πτήση το εκπαιδευτικό T-2 άρχισε να πέφτει ανεξέλεγκτα από ύψος 35.000 ποδών αλλά παρά τις προσπάθειες των πιλότων, ακόμη και όταν το αεροσκάφος έφτασε στα 15.000 πόδια δεν είχαν καταφέρει να το επαναφέρουν.

Και οι 2 πιλότοι χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, ωστόσο αυτή ήταν ανεπιτυχής για τον 37χρονο κυβερνήτη, επισμηναγό Νίκο Βασιλείου.