Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

«Η Χαμάς είναι 100% τρομοκρατική οργάνωση», λέει ο Κασσελάκης, μετά την αντίδραση του ισραηλινού πρέσβηΣε αναδίπλωση για τη δήλωσή του «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» που προκάλεσε την αντίδραση του ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, ο οποίος του απάντησε παραθέτοντας το βίντεο με τις γυναίκες ομήρους της Χαμάς, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στο Action24 και κληθείς να απαντήσει στην ανάρτηση του κ. Κατς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Ένας οργανισμός, μια ομάδα πείτε το, που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες κάνει τρομοκρατικές ενέργειες είναι de facto τρομοκρατική οργάνωση. Αν ένα κομμάτι καλύπτει μια ανθρωπιστική ανάγκη αυτό πρέπει να το καλύψει η Δύση».

«Άρα πάνω από τη Χαμάς μπαίνει ο τίτλος τρομοκρατική οργάνωση;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «100%».

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε «θα συνιστούσα γενικά στο Ισραήλ να προσέχει αυτές τις αναλογίες. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δείχνει ένα βίντεο για το τι κάνει η Χαμάς, με το ίδιο βίντεο μπορεί να δείξει κάποιος για τους χιλιάδες που δολοφονούνται από το Ισραήλ – άμαχοι, γυναίκες και παιδιά – χωρίς να υπάρχει σχέδιο εξόδου, όχι ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα δικαιολογούσε σφαγή».

«Θα πρέπει συγχρόνως και το Ισραήλ να εξηγήσει με την ίδια λογική αν αυτή η σφαγή χαρακτηρίζει όλους τους ισραηλινούς πολίτες» σημείωσε.