Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Η έρευνες του FBI στα Email της Χίλαρι έριξαν τη Wall Street



Η είδηση ότι ανοίγει εκ νέου η υπόθεση emails της Hillary Clinton ήταν αρκετή για να οδηγήσει του δείκτες της Wall Street σε "κόκκινο" έδαφος, καθώς και μόνο το ενδεχόμενο να βγει νικητής των εκλογών ο Donald Trump "τρομάζει" τους επενδυτές.

 

Η αγορά, σήμερα, υπέστη αρκετά "σκαμπανεβάσματα" για να καταλήξει με αρνητικό πρόσημο. Άλλωστε, τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ - η οποία διαμορφώθηκε στο 2,9%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2014, το γ’ τρίμηνο - δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το τοπίο γύρω από τις προθέσεις της Federal Reserve για τη νομισματική της πολιτική. 

Πρόκειται για μία ένδειξη ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας και ναι, η Fed έχει δηλώσει πως αυτό θα είναι και το κριτήριο για μία αύξηση των επιτοκίων, αλλά οι τελευταίες ενδείξεις είναι αρκετά ισχυρές για μία επόμενη κίνηση εντός του 2016; Και εάν ναι, θα ήταν κάτι που θα ήθελε η αγορά; Πάντως, στην προσεχή συνεδρίαση (την επόμενη εβδομάδα), δεν αναμένεται κάποια αλλαγή, οπότε η όποια απόφαση μετατίθεται αυτομάτως για τον Δεκέμβριο.

Δείκτες - Στατιστικά

Αν και "τερμάτισαν" χαμηλότερα, οι δείκτες γλίτωσαν τα χειρότερα, αφού "μάζεψαν" κάπως τις μεγάλες απώλειες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,05% στις 18.161,19 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, δεν υπέστη σημαντικές μεταβολές.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,31% στις 2.126,41 μονάδες και στο σύνολο της εβδομάδας έχασε 0,7%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,5% στις 5.190,10 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, έκλεισε 1,3% χαμηλότερα.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, επιβαρυντικά για το αμερικανικό χρηματιστήριο λειτούργησε η "διολίσθηση" της Amazon, μετά από τα απογοητευτικά μεγέθη που ανακοίνωσε, ενώ στήριξη αναζήτησαν οι δείκτες στην Alphabet (μητρική της Google), στον "απόηχο" των καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών της. Συρρίκνωση των τριμηνιαίων κερδών τους ανακοίνωσαν, εν τω μεταξύ, η Chevron και η Exxon Mobil.