Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χριστούγεννα: Έτσι γιορτάζουν οι στρατιώτες που υπηρετούν στις εμπόλεμες ζώνες



Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές εορταστικές περιόδους  του έτους. 

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες θα ανάψουν τα Χριστούγεννα, οι κάλτσες θα κρεμαστούν και οι πρόχειροι χλοοτάπητες των αμέτρητων σπιτιών φωτίζονται από μερικά πραγματικά εντυπωσιακά φώτα των Χριστουγέννων.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των στρατιωτικών του κόσμου, όπως είναι το προσωνύμιο που τους αποδίδουν ορισμένοι, δεν κάθονται ούτε σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είτε σερβίροντας στο σπίτι είτε στο εξωτερικό, τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουν όλοι.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που δείχνουν πώς από καιρό εις καιρούν οι στρατιώτες, οι ναυτικοί και οι αερομεταφορείς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα:

1. Παρά το γεγονός ότι εγκαταστάθηκαν σε ερήμους, οι στρατιώτες βρίσκουν έναν τρόπο να τοποθετήσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα στις βάσεις τους, όπως αυτό στο Αφγανιστάν.

2. Το χιούμορ δεν λείπε ποτέ. Εδώ, ένας στρατιώτης βολτάρει με μια στρατιωτική  μοτοσικλέτα που έχει αντικαταστήσει τον έλκυθρο με τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μετά τη διανομή δώρων στην επαρχία Γκάζι, στο Αφγανιστάν στις 24 Δεκεμβρίου 2005.

3. Ο χερσαίος εξοπλισμός είναι επίσης μερικές φορές διακοσμημένος, όπως αυτό το θωρακισμένο όχημα που είναι διακοσμημένο με στεφάνια Χριστουγέννων στο Camp Adder του Ιράκ..

Και κάπως έτσι παρασύρουν και άλλατμήματα της αποστολής ασφαλείας του ΝΑΤΟ, που κοσμούν συχνά τον εξοπλισμό τους. Αυτό το Γερμανικό Bundeswehr Ding ήταν διακοσμημένο ως ένα ημερολόγιο Advent με τα φώτα των Χριστουγέννων στο Kunduz, στο Αφγανιστάν στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Υπάρχουν φυσικά και πιο παραδοσιακά "δρώμενα", όπως η προσευχή που πραγματοποιείται την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Χριστουγέννων. Εδώ, τα αμερικανικά στρατεύματα παρευρίσκονται σε μια γιορτή των Χριστουγέννων στον αεραγωγό Bagram στις 25 Δεκεμβρίου 2011.

Φυσικά, οι στρατιώτες θα πάρουν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δείπνο, όπως και αυτό στο Balad Iraq, 2011.

Για να δείξουν εκτίμηση, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα σερβίρουν το φαγητό. Εδώ οι αφγανοί και οι αμερικανοί στρατηγοί σερβίρουν χριστουγεννιάτικο δείπνο σε στρατιώτες και μέλη υπηρεσίας με τη Δύναμη Διεθνούς Δύναμης Βοηθείας για Ασφάλεια στην Καμπούλ του Αφγανιστάν στις 25 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται επίσης σε βάσεις προώθησης όπως αυτή της επαρχίας Λαγκμάν, στο Αφγανιστάν, όπου συμμετέχουν πολωνικά και αμερικανικά στρατεύματα.

Πίσω στην πατρίδα, το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό θα κάνει ό, τι μπορεί για να θυμηθεί εκείνους που πέθαναν. Όπως Sgt. 1C Kenneth Baer, ενεργό μέλος του Στρατού των ΗΠΑ, τοποθετεί ένα στεφάνι Χριστουγέννων στο Ft. Logan Εθνικό Νεκροταφείο στο Ντένβερ, Κολοράντο στις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Άγιος Βασίλης θα εμφανιστεί απαραίτητα σε βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Καθώς και να βοηθήσει πίσω στην πατρίδα.