Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Χαμός» με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»- Ακυρώσεις και καθυστερήσεις



Γεμάτος με κόκκινες και κίτρινες ειδοποιήσεις, για ακυρώσεις και καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας, είναι ο πίνακας των αφίξεων και αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. 

Η κατάσταση στον διεθνή αερολιμένα της συμπρωτεύουσας είναι ιδιαίτερα άσχημη, με εκατοντάδες επιβατών να παραμένουν καθηλωμένοι στο έδαφος, αλλά και με δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν μάταια την άφιξη των δικών τους, καθώς η κακοκαιρία Σοφία -και κυρίως η πυκνή χαμηλή νέφωση που ταλανίζει συχνά το αεροδρόμιο «Μακεδονία»- δεν τους έκανε το χατίρι. 

Μόνο την τελευταία ώρα έχουν ακυρωθεί οι αφίξεις της Ολυμπιακής (OA571) από Ηράκλειο  και της EasyJet από το Βερολίνο (EZY4601), ενώ καταγράφονται καθυστερήσεις της τάξης των δυο ωρών σε πτήσεις της Ryanair (FR018) από Αθήνα, της SAS (SKI907) από Στοκχόλμη και της Transavia (HV5807) από Αμστερνταμ. 

Παρόμοια η εικόνα και στον πίνακα αναχωρήσεων. Προ ολίγου ανακοινώθηκε η ακύρωση της πτήσης ΤΚ1882 (ώρα 09:55) της Turkish Airlines προς Κωνσταντινούπολη, καθώς και η πτήση των 10:35, της EasyJet, για το Βερολίνο. 


Να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχουν ακυρωθεί πάνω από 12 πτήσεις, με αρκετούς επιβάτες να καταγγέλλουν ότι ενημερώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση από τις αεροπορικές.