Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γιακουμάτος: Η πολιτική της κυβέρνησης «ξεζουμίζει» τους πάντες



«Η πολιτική που υπάρχει "ξεζουμίζει" τους πάντες», δήλωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σε ό,τι αφορά το προβλεπόμενο πλεόνασμα εξέφρασε την άποψη πως με τον τρόπο που επιτυγχάνεται «καθυστερεί και πνίγει την ανάπτυξη, διότι τα χρήματα δεν διοχετεύονται στην αγορά» και για τα μέτρα στήριξης κοινωνικών ομάδων που εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «αντί να δώσει ευκαιρίες στον πολίτη να βρει δουλειά, να πετύχει να ανασάνει, να δουλέψει, του δίνει επιδόματα και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να γίνει», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος στο ποσοστό της ανεργίας σήμερα, είπε: «Παραδώσαμε επί Καραμανλή την ανεργία στον κ. Παπανδρέου στο 7,3%. Το 7,3% έγινε 27%. Ο Σαμαράς πήρε την ανεργία στο 27% το 2014 και την πήγε στο 23% και τώρα πήγε στο 20%. Για ποια εργασία, όμως, και ποια απασχόληση μιλάνε; Τη δίωρη, τρίωρη και για 450 ευρώ; Αυτές δεν είναι θέσεις εργασίας, είναι κάτεργα. Ποια είναι η διαφορά, τι επαίρονται και ποιες είναι οι θέσεις απασχόλησης που υπάρχουν σήμερα;»

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημείωσε: «Ενώ είχαν προαναγγείλει μεγάλο σκάνδαλο, το μεγαλύτερο του αιώνα με τη Novartis, αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, δεν κάνουν τίποτε άλλο. Δεν βγάλαν στοιχεία, δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικούς [...] Όταν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, να ψάξει η επιτροπή να βρει, η ΝΔ δεν αρνείται την έρευνα, ούτε τη Δικαιοσύνη, αυτό που αρνείται είναι τη λάσπη στον ανεμιστήρα, το να πετάς 10 ονόματα και όποιον πάρει η μπάλα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό, ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε: «Δεν υπάρχουν καλές ή κακές καταλήψεις, για να φτάσεις στην κατάληψη πρέπει να έχεις φτάσει σε σημείο που να είσαι πολύ θυμωμένος. Παιδιά είναι, θυμωμένα είναι, και κάνουν αυτό που νομίζουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτε από πίσω [...] Τα παιδιά κάνουν αυτό που πρέπει, κάτω τα χέρια από τα 15χρνα και τα 16χρονα, ας αφήσουμε να εκφραστούνε ειρηνικά. Είμαι κατά των καταλήψεων, αλλά από να τα βάζω από τη μια μεριά και να λέω πονάει χέρι κόψει χέρι και ότι είναι ακροδεξιά, είναι έγκλημα [...] Σε κάθε συγκέντρωση υπάρχουν και ακραία συνθήματα, αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει τη συγκέντρωση, ούτε όλους τους μαθητές. Κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες έχουν ακραία συνθήματα και ακραίες συμπεριφορές. Ας απομονωθούν».

Σχετικά με την στήριξη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε: «Στον Σημίτη πολλά μπορείς να του καταμαρτυρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει βάλει το "δάχτυλο στο μέλι" και σωστά η κυρία Γεννηματά τον στηρίζει».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε αυτοδυναμία, αλλά και αυτοδυναμία να έχουμε πάλι θα συνεργαστούμε. Η Ελλάδα, για να προχωρήσει μπροστά και να δει το μέλλον της, χρειάζεται συνεργασίες σε επίπεδο προγραμμάτων, θέσεων, απόψεων, να συγκλίνουμε, αυτό λέει η Νέα Δημοκρατία». Διευκρίνισε, δε, ότι «η ΝΔ δεν έχει κανένα κοινό σημείο και κανένα σημείο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ».