Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΓΕΣ: O στρατιώτης θα επιστρέψει στη Λέσβο



Το ΓΕΣ δίνει διαφορετική διάσταση στην υπόθεση της απόσπασης του φαντάρου που κατήγγειλε το ναζιστικό σύνθημα το οποίο είχε γραφεί σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επισήμανε ότι ο στρατιώτης είχε ζητήσει εγγράφως να μετατεθεί στην Αθήνα, πριν να προκύψει το ζήτημα με το ναζιστικό σύνθημα. Μάλιστα, η μετάθεσή του αποφασίστηκε προκειμένου να ενισχυθεί η Στρατιωτική Μουσική της ΑΣΔΥΣ για τις γιορτές, καθώς είναι μουσικοσυνθέτης.

Την Τρίτη ο στρατιώτης εξέφρασε προφορικά την επιθυμία να παραμείνει στη Λέσβο και έτσι θα επιστρέψει στο νησί για να συνεχίσει τη θητεία του, μετά την εορταστική άδειά του, αναφέρει ακόμη το ΓΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΚΚΕ χαρακτήρισαν την απόσπαση του φαντάρου «εκδικητική πράξη» και σε ερώτησή τους προς τον Πάνο Καμμένο ζητούσαν να μάθουν «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την αδικαιολόγητη απόσπαση του φαντάρου; Τι ενέργεις θα γίνουν από την κυβέρνηση ώστε να μην ξαναγραφτούν τέτοια συνθήματα σε στρατιωτικές μονάδες;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, η απόσπαση του Στρατιώτη (ΠΖ) Δημήτριου Ανδρονιάδη, της δύναμης του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ), από τη νήσο Λέσβο στην Αθήνα, είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), το μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της Μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο. Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018, προς τον Διοικητή της Μονάδας του, ο Στρατιώτης Ανδρονιάδης Δ. με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη νήσο Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του».