Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γ. Μουζάλας: Κενό σε σχέση με τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. προς την Ελλάδα



Σειρά συναντήσεων με διεθνείς παράγοντες και επικεφαλής αντιπροσωπειών από κράτη που πλήττονται άμεσα από την προσφυγική κρίση στη Συρία είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στη Διάσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη, με θέμα τη διεθνή κατανομή, μέσω νομίμων οδών, των Σύρων προσφύγων, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου.

Κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια της διάσκεψης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στη βοήθεια από την Ε.Ε. προς την Ελλάδα με στοιχεία, από τα οποία διαπιστώνεται ότι υπάρχει κενό σε σχέση με τις δεσμεύσεις της Ε.Ε.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε με το με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γράντι, το γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, την ειδική σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις Μεταναστευτικές και Προσφυγικές ροές Κάρεν Αμπού Ζαΐντ, τον ειδικό εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες Τομάρ Μπότσεκ, την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών τωνΗΠΑ Χέδεν Χίγκινμποτομ, τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβη Αλί Νατσί Κορού και τον υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων του Λιβάνου Ραχίντ Ντερμπάς.