Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Ε.Ε.



Τραμπ: Έρχονται δασμοί 25% στις εισαγωγές αυτοκίνητων από Ε.Ε.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για συμβιβαστική λύση στο μέτωπο του εμπορίου δεν φαίνεται να αποδίδουν τους προσδοκώμενους καρπούς.



Ποιοι μπλοκάρουν την ένταξη Αλβανίας και πΓΔΜ στην Ε.Ε.

Η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία αναβάλουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ και της Αλβανίας με την ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.



Κομισιόν : Αρχική συμφωνία για δωδεκάμηνες πλέον αποσπάσεις εργαζομένων εντός Ε.Ε.

Mε ειδική πλειοψηφία το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κατέληξε σε μια αρχική συμφωνία για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις αποσπάσεις των εργαζομένων εντός Ε.Ε.  Η πρόταση της Κομισιόν είχε τεθεί και σε προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν προχώρησε ελλείψει πλειοψηφίας.



Καταργείται το κατώτατο όριο ύψους για εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές της Ε.Ε.

Την απόφαση ότι ο ορισμός κατώτατου ορίου ύψους για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές αποτελεί «έμμεση διάκριση εις βάρος των γυναικών», έλαβε χθες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Το Βερολίνο κλείνει την πόρτα της Ε.Ε. στην Τουρκία

Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά τις χθεσινές της δηλώσεις σε προεκλογικό ντιμπέιτ ότι η Άγκυρα «δεν πρέπει να γίνει μέλος» της Ένωσης.



Ακιντζί: Δεν θέλουμε χρηματοδότηση των τραπεζών μας από την Ε.Ε.

Για διαφωνία του με την «κυβέρνηση» των κατεχομένων, στο θέμα της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.