Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 -

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο ΑιγαίοΟ τρίτος και τελευταίος κύκλος του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» ξεκίνησε από σήμερα.

Οι αιτήσεις αφορούν τις κατοικίες στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, ενώ το σύστημα θα είναι ανοικτό από 8 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Ήδη έχουν εγκριθεί σχεδόν 30.000 νοικοκυριά και περίπου 10.000 είναι οι επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ, εκ των οποίων η επιδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 17.500 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, ενώ η κατοικία θα πρέπει να είναι κύρια και να μην έχει αυθαιρεσίες.

Υπολογίζεται πως ο τελικός αριθμός των νοικοκυριών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα ξεπεράσει τις 80.000.

Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, έχει κάνει η ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η πλατφόρμα θα κάνει... «διακοπές» από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα.

Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα, κάντε κλικ ΕΔΩ.