Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νότιο Αιγαίο



Το Νότιο Αιγαίο στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων αγοραστών-επενδυτών

Το 2017 τα ξένα κεφάλαια που επενδύθηκαν για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έφθασαν τα 503 εκατ. ευρώ. Το 2018 ξεπέρασαν και τα 800 εκατ. ευρώ.

Ως βασικός προορισμός ξένων επενδυτών για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας καθιερώνεται η χώρα μας, με τις βίλες στα νησιά του Αιγαίου, τη Χαλκιδική αλλά και την Κρήτη να εμφανίζουν σταθερά τις καλύτερες επενδυτικές αποδόσεις στη Μεσόγειο.



Εξοικονομώ κατ' Οίκον: 5.000 αιτήσεις σε Αττική και Ν. Αιγαίο την πρώτη μέρα

Περίπου 5.000 νοικοκυριά στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο οριστικοποίησαν την αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» την πρώτη ημέρα ενεργοποίησης του προγράμματος στις εν λόγω Περιφέρειες.



Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» ξεκίνησε από σήμερα.

Οι αιτήσεις αφορούν τις κατοικίες στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο, ενώ το σύστημα θα είναι ανοικτό από 8 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Ήδη έχουν εγκριθεί σχεδόν 30.000 νοικοκυριά και περίπου 10.000 είναι οι επιλαχόντες.



Ενδιαφέρον του Hollywood να επενδύσει στο Νότιο Αιγαίο

Ζωντανό είναι το ενδιαφέρον ανθρώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Hollywood, να επενδύσουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική πολιτεία θα ολοκληρώσει όλα τα βήματα της διαδικασίας που απαιτείται, ώστε η επένδυση να καταστεί εφικτή και υλοποιήσιμη.