Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έτοιμη η απόφαση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης



Έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, τυπική υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και τυπική ολοκλήρωση των επιτυχών διαπραγματεύσεων της αρμόδιας Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους Θεσμούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, η ΚΥΑ βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών, Όλγας Γεροβασίλη Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Γιώργου Χουλιαράκη αν. Υπουργού Οικονομικών, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανότατα και εντός αυτής της εβδομάδας.

Έτσι, επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα, τόσο για τους ίδιους τους πυροσβέστες, όσο και για την ίδια την κοινωνία, αναλογιζομένου του σημαντικότατου έργου που επιτελούν, που υφίσταται από το 2011 όταν και δεν είχαν συμπεριληφθεί – χαρακτηριστεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου («Απογραφή»).

Για το λόγο αυτό, η μονιμοποίησή τους εμφανιζόταν ως εισαγωγή νέων προσλήψεων και προσέκρουε στον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων, που υπαγορεύει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με το Υπ.  Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ύστερα από επίμονες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, να “παίρνει το πράσινο φως” για τη μονιμοποίησή τους, με ρητή εξαίρεση από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.